Opførelse af Bjergprædikenen

11
MAR

Dato Onsdag d. 11. marts 2020, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Sted
Ærøskøbing Kirke, Kirkestræde 5, 5970 Ærøskøbing, Danmark

Bjergprædikenen - et moderne ora(p)torium - kan opleves i Ærøskøbing Kirke den 11. marts kl. 19.00.

Bjergprædikenen er en af de største og mest berømte taler i Ny Testamente. Det er en tekst som vi direkte og indirekte ofte refererer til. Nogle af de markante udtryk er vokset ind i vores sprog. Hvem kender ikke bemærkningen om at se splinten i sin brors øje men overse bjælken i ens eget? Bjergprædikenen er central i Matthæusevangeliet, men måske står pointerne endnu klarere, når de sættes i perspektiv af andre bibeltekster. Det er det som Kristian UFO Humaidan og Karsten Hermansen forøger med deres moderne ora(p)torium, hvor en række raptekster aktualiserer gamle lignelser som en kommentar til Bjergprædikenens slidstærke ord. Humaidan og Hermansen kommer fra hver deres hjørne af musikkens verden: Rap kontra klassisk. Det giver naturligvis et sammenstød, men herfra spirer noget helt nyt, som har bud til både unge og gamle, tvivlende og troende og til alle musikalske smagsløg.

Ved opførelser af værket har der været mange positive kommentarer. Nogle af dem lød sådan her: " Tak for en forrygende og modig aften - genialt!" "Mange tak for den storslåede og bevægende oplevelse, nej det var mere end en oplevelse: det var en rigtig gudstjeneste". "Tusind tak for en fantastisk og forrygende oplevelse i kirken i aftes. Interessant at en "gammel, støvet tekst kan blive så vedkommende med de rette ord og ikke mindst musik!!!

       Ved opførelsen medvirker Ærøkoret og Østersøkoret under ledelse af Paul Nedergaard, Kristian Humaidan (rap), Linnea Villén (fløjte) og Karsten Hermansen (klaver og sang)  

 

 

Ophavsret: